top of page

MOTTAK TAU, GARN OG NOT

Image by Pontus Wellgraf

Viking Gjenvinning AS tar imot de fleste typer tau, not og garn fra oppdrett, fiskeflåten og offshore samt plastfraksjoner som merderør og forslanger. 

Forskerne ved Havforskningsinstituttet har regnet seg frem til at det finnes 200 kilo søppel i snitt per kvadratkilometer i norske kystfarvann. Når det kommer til plast, så har forskere påvist at mye av det stammer fra fiskeindustrien. Dette kan unngås ved at man leverer plast til behandlingsanlegg som våre. Det finnes også mye garn i sjøen og tau langs kysten. Det er viktig at gamle garn blir fjernet samt at tau blir levert inn, slik at miljøet i havet blir bedre. 

 

Fisk og dyr spiser ufordøyelig avfall som fyller opp magen slik at det ikke er plass til naturlig føde. Dette må alle som bruker havet ta sitt ansvar for å unngå, for i det lange løp vil for mye avfall påvirke ressursene i havet. Vi ønsker å høste av havet, men da er det viktig å holde det mest mulig rent. 

 

Det er heller ikke lov å dumpe avfall som tau, not, garn, merderør og forslanger og da er vi den perfekte løsningen for ditt firma. Ta med avfallet og levér det til vårt godkjente mottak. Vi tilbyr også henting, containere og logistikk på hele kysten i samarbeid med Noprec AS.

bottom of page